Iedereen heeft nood aan een interieurarchitect. Veel mensen weten het gewoon nog niet!

De titel van hierboven is een erg uitdagend statement en dat beseffen we. Het neemt niet weg dat we er volledig in geloven, want de meerwaarde van een interieurarchitect of een interieurprofessional valt niet te onderschatten. Een interieurarchitect is namelijk met vanalles bezig, waaronder timemanagement en budgetbeheer, waardoor je vaak meer geld kan uitsparen dan dat je zou uitgeven. In onze blog van hieronder nemen we je mee in wat een interieurprofessional nu juist allemaal doet en waarvoor je ons kan aanspreken. Daarna beslis je helemaal zelf of je akkoord gaat met onze titel! 😉 

 

Luxe? Dat is verleden tijd. 

Er is een tijd geweest waarin ons advies zou vallen onder een luxe die alleen van toepassing was voor de happy few. Dat is al eventjes niet meer het geval en interieuradvies is geen ongrijpbare luxe meer. Veel mensen maken vandaag gebruik van een adviseur voor hun interieur, omdat we steeds meer tot het besef komen dat ons interieur erg belangrijk is. We wonen vaak kleiner dan vroeger, kiezen huizen in de steden waar we werken, waarvan de buitenkant niet meteen indrukwekkend is, maar waar we het verschil kunnen maken aan de binnenkant. Het is niet voor niks dat programma’s als Blind Gekocht zo populair zijn. Een ogenschijnlijk alledaags huis aan de buitenkant toveren zij ook om tot een pareltje van binnen. De buitenkant van je woning is uiteraard niet onbelangrijk, maar vandaag focussen we ons op de binnenkant! 

 

Advies, maar ook veel meer dan dat. 

Een interieurarchitect vraag je omdat je advies zoekt voor een specifieke ruimte, een specifiek probleem, of omdat je je niet ervaren genoeg voelt om zulke belangrijke beslissingen zelf of alleen te maken. Althans, dat is vaak het begin. Tot mensen beseffen wat we nog allemaal doen. We kijken bij zulke vragen veel meer naar het totaalplaatje, weten elke cm van de ruimte(n) goed te benutten, zetten een idee om in de realiteit en behoeden je ervan om in te zetten op onredelijke droombeelden of voorstellen. Het is ook niet simpel om tussen al die materialen, stoffen en kleuren te kiezen… er is gewoonweg een gigantisch groot aanbod, en de keuze bepaalt de volledige sfeer en uitstraling van je huis.

Daarnaast, en dat is niet minder belangrijk, werkt een professional naar een budget. Door ons brede netwerk aan leveranciers en bedrijven, kunnen we snel een overzicht geven van de verschillende uit te voeren werken. Dat wil ook zeggen dat wij de offertes opvragen, vergelijken en analyseren om jouw dromen te helpen verwezenlijken. Je hebt dan ook vooraf een beeld van de kosten van je project en je komt niet voor dure verrassingen te staan. Als de beslissingen gevallen zijn, begeleiden wij de werf en volgen wij het volledig op. De regie van het project is volledig in onze handen en jij hoeft je dat dan niet aan te trekken. 

 

Interieurpsycholoog 

Tot slot kijken we naar de functie van de ruimte, proberen we een balans te vinden tussen het functionele en het esthetische, en zijn we voortdurend bezig met hoe de gebruiker de ruimte beleeft. Dat is uiteindelijk ook een belangrijk deel van onze job en het is onze missie om de ruimte en de gebruiker dichter bij elkaar te brengen. De optimale beleving te creëren als het ware. Daarom noemen we onszelf in het vak wel eens interieurpsychologen. Het is niet meer dan een mooie metafoor, maar ze spreekt wel. We kunnen er dan ook echt van genieten als we na verloop van tijd een mailtje of telefoontje krijgen waarin iemand ons bedankt, omdat ze zich nog meer thuis voelt. Schitterend! 

Dus, ben je akkoord? Heeft iedereen eigenlijk een interieurarchitect nodig? Ik denk alvast van wel. Hopelijk tot binnenkort! 

Ben je overtuigd van de meerwaarde van een interieurarchitect? Bekijk dan zeker mijn aanbod om te ondervinden hoe ik jouw interieur-dromen kan helpen realiseren.

Groetjes 

Eline