De expert: onze samenwerking met Verso Purely Handmade

Als architect en interieurarchitect zetten we altijd in op het creëren van unieke, luxe interieurs die perfect aansluiten bij de wenen en noden van onze klanten. Voor de inrichting van onze eigen kantoorruimte en concept store in Hoogstraten werkten we onder andere samen met Sonny van Verso Purely Handmade om de gewenste wandafwerking te bekomen. Zijn expertise in ambachtelijke wandafwerkingen, gecombineerd met hoogwaardige producten van PM Lissé, geeft een grote meerwaarde aan ze werkplek.

Materiaalkeuzes

Materiaalkeuze is steeds een belangrijke stap in een project. In ons eigen pand kozen we op basis van de bestaande elementen zoals de industriële elementen en muren met leembezetting. We wilden graag het karakter van het pand behouden en kozen er voor om de structurele elementen zichtbaar te laten. Om warmte en gezelligheid toe te voegen kozen we Claystone om bepaalde wanden af te werken. Het is een natuurlijk product dat bestaat uit klei, minerale en organische stoffen. De kleur stemden we af op de leembepleistering zodat er ondanks de vele verschillende materialen een eenheid vormen. De textuur van de Claystone zorgt voor een zachte en warme uitstraling.

Voor de toiletten kozen we bewust voor een compleet andere sfeer. We willen in ons pand tonen wat er mogelijk is en de sanitaire zone was perfect geschiktom te experimenteren met een andere wandafwerking. Ons oog viel meteen op terracotta. We zagen het voor het eerst bij een bezoek aan Sonny’s leverancier PM Lissé. Zij waren de eerste in Nederland die de nieuwe terracotta producten gebruikten en wij zijn ondertussen de eerste in Belgie die dit product toepasten. Hoe de terracotta er exact uit ziet heeft veel te maken met de manier van aanbrengen. Sonny maakte daarom vooraf verschillende stalen zodat we de exacte textuur konden kiezen. De terracotta wandafwerking combineert enorm mooi met de houtsoort die we selecteerde voor het wasmeubel. Dit wasmeubel is ook meteen een eye catcher doordat de spoelbak gemaakt werd met Venexian, een Venetiaanse pleister. Afhankelijk van hoe het wordt aangebracht ontstaat er een unieke textuur die zowel subtiel als krachtig kan zijn. Deze tijdloze techniek gaf een klassieke ambachtelijke touch aan het geheel.

Nieuwe materialen brengen uitdagingen

Het gebruik van nieuwe materialen zoals Claystone en Terracotta bracht enkele uitdagingen met zich mee. Dankzij de uitgebreide kennis en ervaring van Sonny van Verso Purely Handmade hadden we er vertrouwen in dat hij dit tot een goed einde zou brengen, en terecht want we zijn heel tevreden over het resultaat.

De kracht van een goede samenwerking

We werkten reeds een meerdere keren samen met Verso Purely Handmade en dat verloopt steeds vlot. Goede communicatie en een gedeelde visie zijn de sleutels tot succes. Door duidelijk te overleggen en meerdere keren samen te werken kan Sonny goed inschatten waarnaar we op zoek zijn.

De toekomst van wandafwerkingen

Te technieken die Sonny van Verso Purely Handmade toepast zijn tijdloos en passen naadloos in hedendaagse interieurs. Door eeuwenoude methoden te combineren met moderne innovaties zijn er eindeloze mogelijkheden. Sonny experimenteert graag waardoor er unieke uitstralingen gecreëerd kunnen worden, geen enkele wand is identiek.

Samenwerkingen zoals deze met Verso Purely Handmade tonen opnieuw aan hoe belangrijk vakmanschap is in het realiseren in hoogwaardige interieurs. Wij creëren dromen, de vakmannen zorgen dat deze gerealiseerd worden tot unieke totaalplaatjes.

Bekijk hier hoe we ook voor jou een prachtig totaalplaatje kunnen creëren.