Bezoek Maison & Objet 2024 met ons!

MAISON & OBJET 2024

 

Deze trends vielen ons op.

In volle vaart kwamen we aan, en ja, dat mag je letterlijk nemen, want binnen anderhalf uur waren we met de Thalys al in Parijs. Om 13u openden voor ons de deuren van de interieurbeurs, met maar liefst 7 gigantische hallen waar we twee dagen lang onze ogen hebben kunnen uitkijken. Maison&Objet staat bekend om het voorspellen en presenteren van de nieuwste trends op het gebied van interieurontwerp. Het is een schat aan inspiratie voor architecten en liefhebbers, dus we hebben ons zeker niet verveeld! Dit jaar was het ook nog eens de 30ste editie en doken we de toekomst in met het thema TECH EDEN, waar technologie en natuur samenvloeiden.

 

Lees verder als je wil ontdekken wat 2024 voor ons in petto heeft…

 

KLEURRIJK TAFELEN

 

Na onze intensieve verkenning van hallen 2 tot en met 8, kunnen we met volle overtuiging zeggen dat hal 5 “Home Accessories” onze favoriete hal was. Hier viel ons oog op heel veel nieuwe unieke vondsten en ontwerpen. Wat ons vooral opviel in deze hal waren de kleurrijke contrasten en eclectische glaswerken. Glas is een duurzaam materiaal dat dus ook helemaal in het thema van de 30ste editie past. Kleurrijk glasservies zetten we alvast op onze wishlist voor 2024! 

 

 

ORGANISCHE LAMPEN

 

In hal 6 “Today & Forever” konden we ons helemaal onderdompelen in de ontwerpruimte “Trend Space” met als thema “What’s New? In decor”. Het nam ons helemaal mee in wat we dit jaar kunnen verwachten op vlak van kleur- en materiaaltrends. 

Het eerste thema was de oceaan, hierin zagen we veel blauwtinten als trendkleur wordt voorspeld. Onder natuurtinten zullen we ook meer tinten uit de oceaan tegenkomen. Het tweede thema was de woestijn, waarbij aardetinten bruin en beige duidelijk naar voren kwamen. Materialen zoals bamboe, rietwerk, terra cotta, linnen en katoen creëerden een gezellig cocongevoel dat wij zeker meenemen in toekomstige projecten.

 

 

 

 

Na ons onder te dompelen in twee utopische werelden, hadden we een andere kijk op wat volgde. We verkenden de rest van hal 6, ‘Today & Forever’, met de nieuwe trends op het gebied van materialen en kleuren in ons achterhoofd. Deze hal was een tijdloze showcase van moderne levende kunst, waar we instant verliefd werden op de organische lampen. Hieronder zie je onze twee favorieten. En raad eens, passend bij de voorspelde trendkleuren? 😉

 

 

 

 

TECHNISCHE KUNST

Naar de toekomst toe zien we meer en meer duurzame ontwikkelingen gecombineerd met technische ontwerpen, vooral in hal 7 “Signature” was dit op te merken. Maison & Objet kiest elke editie een Designer van het jaar ter ere van de meest opvallende namen op het gebied van industrieel en interieurdesign. Mathieu Lehanneur ging met de prijs lopen omdat hij in zijn ontwerpen wetenschap, kunst en natuur combineert.

 

 

 

 

Terwijl we de deuren van Maison & Objet achter ons dichttrokken, voelden we ons lichtelijk overprikkeld en voldaan. Hebben we alles gezien? Nee, maar wat we wel hebben gezien heeft onze verwachtingen overtroffen. Enorm genoten? Absoluut, en hoe! 

 

We kunnen alvast niet wachten op de volgende editie!

 

Team Renès